Hvalpeopdræt

Hvad lægger vi vægt på hos vores hvalpekøbere?

Det er alfa og omega for os, at vores hvalpe får et godt hundeliv. Derfor vil vi gerne mødes med vores potentielle hvalpekøbere og lære dem lidt at kende, før vi kan give grønt lys for køb af hvalp fra vores kennel.

For at få lov til at købe en hvalp af os, skal du kunne tilbyde hvalpen/den voksne hund gode opvækst- og livsvilkår, hvor kærlighed til hunden er en helt basal ingrediens. Vi lægger stor vægt på, at du har en intention om og vilje til at socialisere hvalpen til at kunne omgås såvel mennesker som andre hunde, og at hvalpen bliver en del af din familie. Det er også vigtigt for os, at du giver hvalpen/den voksne hund mulighed for at gå ture sammen med dig, hvor den kan løbe frit omkring og møde andre hunde. Hvis du har børn, skal du lære dem, hvordan de omgås en hvalp/hund.

 

Valg af hvalp

Med udgangspunkt i dine ønsker om at få en tæve/hanhund, en familiehund, jagthund, en udstillingshund, m.m., bestemmer vi, hvilken hvalp i kuldet, du skal have. Det gør vi på baggrund af, at det jo er os, der kender vores hvalpe og derfor bedst kan vurdere, hvilken én af dem, der passer bedst til dig og din evt. familie. Det er først når hvalpene er 6-7 uger gamle, at det er muligt at vurdere deres personlighed, så du/I får derfor forholdsvist sent at vide, hvilken hvalp, vi har valgt til dig/jer.

 

Køb af hvalp

Når vi har indgået aftale med dig om køb af hvalp, skal du betale et depositum på ca. 1/3 af den pris, vi tager for en hvalp. Senest den dag du henter hvalpen, skal du betale restbeløbet. Vi udarbejder en købsaftale (Dansk Kennel Klubs), der underskrives af os og af dig.

 

Fødselsforberedelse

Kort tid inden hvalpefødslen rydder vi en del af vores køkken-/alrum for møbler. Vi ruller et vinyltæppe ud på trægulvet for at gøre hvalpeområdet mere rengøringsvenligt og hygiejnisk, fødekassen rengøres og desinficeres og placeres i et hjørne – så er vi klar til at modtage  hvalpene. 

 

Socialisering af hvalpene

Vi lægger stor vægt på at hvalpene fra det øjeblik, de bliver født, vænnes til at være i menneskehænder og med omsorg og respekt efterhånden socialiseres til at leve sammen med os mennesker. Hver dag bliver alle hvalpe taget op for at blive vejet og nusset med, og efterhånden som de bliver større, sørger vi for at give dem udfordringer af forskellig karakter. Eftersom de bor i vores køkken/alrum bliver de helt naturligt præsenteret for og udfordret af dagligdagens lyde. F.eks. larmen fra støvsugeren, opvaskemaskinen, telefoner, der ringer, musik, lyden af skramlende tallerkener, toget i baghaven, etc.

Når hvalpene er store nok til at komme ud af fødekassen, indhegner vi hvalpeområdet, der inkluderer en lille terrasse og en sliske, der fører ned til græsplænen, hvor hvalpene kan boltre sig, når vejret tillader det. I de otte uger, hvalpene bor hos os, sover én af os ved siden af hvalpegården. I starten af deres opvækst for at sikre, at deres mor ikke kommer til at lægge sig på dem, senere hen - når de bliver større - for at kunne lukke dem ud i haven også om natten, når de skal besørge. Allerede fra hvalpene er 6 uger gamle, er de stort set alle renlige.

 

Besøg

Da hvalpene og deres mor skal have den nødvendige ro til at finde deres rytme i trygge rammer, tillader vi ikke besøg af hverken familie, venner eller hvalpekøbere de første tre uger af hvalpenes levetid. Herefter er besøgende velkomne, også potentielle hvalpekøbere. For de hvalpekøbere, der har betalt depositum for en hvalp, har vi åbent hus én gang om ugen, sædvanligvis om søndagen.

 

Hvalpenes sundhed

Ca. tre uger inden fødslen får hvalpenes mor ormekur. Når hvalpene er henholdsvis 3 og 6 uger gamle får også de ormekur. Når hvalpene er 7 uger gamle, kommer de ud på deres første køretur, som går til vores dyrlæge på Lyngby Dyrehospital. Dyrlægen undersøger dem og vaccinerer dem samt udfærdiger  en sundhedsattest på hver enkelt hvalp.

  

Hvalpetræf

Vi er selvfølgelig nysgerrige på at følge lidt med i, hvordan vores hvalpe udvikler sig. Derfor ser vi gerne, at du/I deltager i de to hvalpetræf, som vi inviterer til. Vi afholder et hvalpetræf, når hvalpene er omkring et halvt år gamle og ét igen omkring deres 1-års fødselsdag. Udover over at vi hygger os gevaldig, giver hvalpetræffene også stor mulighed for, at du kan udveksle erfaringer såvel med os som med de andre hvalpekøbere. Vi giver frokost, kaffe og kage.